Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

GREECE, AND THE WORLD' S MORNING... του Τίτου Χριστοδούλου

Άνθη ευωδίας από παλιότερες ώρες μας ήλθαν οι αναμνήσεις από τις ελληνικές στιγμές μιας ηδείας σύγχρονης λογοτέχνιδος. Σημειώσεις σαν λουλούδι που μαζέψαμε χάμου η αναφορά σε άρθρο της κλασσσικιστικής Σάντευ Τελεγραφ. Πρόκειται για την Πηνελόπη Lively, βραβευθείσα προ ετών με το Booker Ρrize το μεγάλο ετήσιο βραβείο λογοτεχνίας της Βρετανίας.

Μια μέρα μοιρασμένη στα μέρη του κόσμου που αγαπά περισσότερο η λογοτέχνις, αποδεικνύεται με τις εκμυστηρεύσεις ης να ξεκινά με την Αυστραλιανή ανατολή, να προχωρά στο Μεσημέρι του Νείλου, στο ηκλιοβασίλεμα στο βορεινό ακρωτήριο Όρκνευ…

Γiα να κλείσει όμορφα με το βραδυνό δείπνο, στην Μεσόγειο και δη την Ελλάδα, με την γλυκεια γαλάζια νυχτιά γύρω της - «έτσι η νυχτιά γλυκά που φτάνει θα μας ζεστάνει και την καρδιά» - ένα αναρριχώμενο φυτό να στέλενει τις ευωδιές του απο πάνω, ένα πιάτο με δυνατές ελληνικές γεύσεις και ένα μπουκάλι δροσερό λευκό κρασί… Σας θυμίζει τίποτα η περιγραφή αυτή. Σίγουρα τόσες και τόσες φίλες… νύχτες, νύχτες Αττικές, Noctae Atticae!!

Τα λουλουδιασμένα βράδυα στην χώρα του πρωΐού του κόσμου μας:

Greece, and the world’ s morning
where all the Parthenon marbles still fosterd the roots of the cyclamen!
Violets, 
pagan, rozy-muzzle violets 
autumnal, 
dawn pink 
dawn pale 
among squat toad’s leaves sprinlking the unborn 
Erechtheian marbles

D.H.Lawrens

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...