Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

38. ΕΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ... του Βασίλη Κεσσάριου


Η ελληνική δικαιοσύνη άρχισε τις άναρχες κραυγές της πάλι. Μιλάει για εσχάτη προδοσία!! Βρε αγράμματοι ανακριτές και δικαστές, η κατάλυση ενός πολιτεύματος ΔΕΝ αποτελεί εσχάτη προδοσία. Η παράλυση της Πατρίδας και του Έθνους αποτελεί εσχάτη προδοσία. Δεν είναι δυνατόν να μην θεωρούνται εσχάτη προδοσία τα μνημόνια που ξεπούλησαν την χώρα στους Γερμανούς και να θεωρείται εσχάτη προδοσία ένα άρθρο στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνείται τη Δημοκρατία ως πολίτευμα. Τα πολιτεύματα έτσι κι αλλιώς αλλάζουν..


Συγνώμη κύριε Εισαγγελέα, αν βέβαια μου το επιτρέπει η δημοκρατική σας συνείδηση, με το ΚΚΕ που αρνείται ξεκάθαρα το Σύνταγμα στο καταστατικό του τι θα γίνει; Που αρνείται τον οικονομικό έλεγχο εδώ και 35 χρόνια τι θα γίνει; Με το σκάνδαλο των δανείων και των οικονομικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει; Δεν πρέπει να γίνει άμεση εισαγγελική παρέμβαση;

Από το "Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα" του Ίωνος Δραγούμη: "Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν τη σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια. Άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σ’ όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνη ό,τι γίνη”. (Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια περαστικών από τα Τάγματα Εφόδου του Ελευθέριου Βενιζέλου στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αθηνών, στις 31 Ιουλίου 1920)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...