Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

44. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ...του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Η Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε από τα αποτελέσματα της κρίσης, την οργή των πολιτών κατά του πολιτικού συστήματος και την πληγωμένη αξιοπρέπειά τους. Τίμιοι, νοικοκύρηδες άνθρωποι βρέθηκαν μαζικά κάτω από τα όρια της φτώχειας, στην ανεργία και την απόγνωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταπείνωση από το να είσαι γονιός και να μην μπορείς να προσφέρεις τα απαραίτητα στους ανθρώπους που αγαπάς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από αυτή του νέου ανθρώπου που κατέκτησε υψηλά προσόντα και τα έχει κάνει κορνίζα, διότι η οικονομία βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Και κυρίως, συλλογικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από το να νιώθεις ότι οι ξένοι κάνουν κουμάντο στην πατρίδα σου για πράγματα που κανονικά δεν τους αφορούν.

13. ΠΟΡΙΣΜΑ... ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Απαγγέλθηκαν τελικώς οι "κατηγορίες". 

Όλες οι υπόνοιες της Δικαιοσύνης βασίζονται στο γεγονός ότι τα άτομα που διέπραξαν τα φερόμενα ως "εγκλήματα", φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται να βγάλουν άκρη από δικαστικής πλευράς, διότι την ιστορία με τα μπλουζάκια την ξέρουμε όλοι πολύ καλά. 

Γι άλλη μια φορά η ελληνική διακαιοσύνη αποδεικνύεται αδύναμη στο να στοιχειοθετήσει ποινικές κατηγορίες πάνω σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει ως πολιτικό έγκλημα. 

43.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;...του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη




Προχθές ήμουν σε τηλεοπτική συζήτηση, όπου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία με περισπούδαστο ύφος μιλούσε για «υπόγειες συνεννοήσεις» και «συνδιαλλαγές» ΝΔ και ΧΑ που τάχα εξελίσσονταν αυτές τις μέρες. Ο Θεός βέβαια έχει χιούμορ. Ήταν αργά το βράδυ και την ίδια ώρα που ο σύντροφος έπαιζε την κασέτα της Κουμουνδούρου, οι ομάδες της Κρατικής Ασφάλειας ετοιμάζονταν για τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε με τον …προοδευτικό «ντετέκτιβ Μάρλοου».

12. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Τόση ασχετοσύνη σε πολιτικό και επικοινωνιακό χειρισμό δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου!! Βέβαια θα μου πεις.."υπάρχει και τίποτα που να χειρίζονται σωστά?" 

Δεν μπορούσαν να περιμένουν ως τη Δευτέρα να συγκληθεί η Βουλή, να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να ξεκινήσει και η διαδικασία παύσεώς του από το βουλευτικό αξίωμα, όπως προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής? Μετά τους παίρνεις με χειροπέδες και τους φέρεσαι ως μη εκπροσώπους του λαού. 

11. ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Ανοίγει λοιπόν και η συζήτηση για το ΚΚΕ δημόσια πλέον. Εφόσον το καταστατικό του κόμματος δεν αποδέχεται το Ελληνικό Σύνταγμα, δεν μπορεί να λαμβάνει την άδεια συμμετοχής στις εκλογές. Σε πορεία εκτός νόμου λοιπόν σύντροφοι...

10. ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Πάντως είναι γεγονός πως αν είχαν συλλάβει 5-6 αναρχικούς, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά θα είχε κάψει τη μισή Αθήνα και μετά θα χανόταν στα "Στενά των Εξαρχείων". Δεν περίμενα τόσο πολιτισμένη αντίδραση από τους Χρυσαυγίτες! Πού είναι οι μπαμπούλες του φασισμού που μας πρήξατε ρε λαμόγιααααα...;;;

Τελικά η Χρυσή Αυγή πέτυχε τον στόχο της! Η Δημοκρατία καταλύθηκε...από μόνη της!

ΟΨΙΜΟΣ ΝΟΜΟΣ.... του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου

Αυτός που εκτρέφει τα κτήνη, αυτός έχει και το δικαίωμα να τα σφάξει... Αυτό είναι το μήνυμα που πολλοί διαβάζουν στην αιφνιδίως, ει και οψίμως, αποφασισιστική και ανελέητη πτώση του πελέκεως της δικαιοσύνης σε κόμμα της Βουλής των Ελλήνων που χαρακτηρίστηκε, βάσιμα, ως εγκληματική οργάνωση... 

Μία ώριμη, συνετή και εύρυθμα λειτουργούσα δημοκρατία θα έπρεπε, βέβαια, να είχε φροντίσει να μην υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που εκτρέφουν τέτοια εκτρωματικά πολιτικά μορφώματα. Τα οποία και, πρωτίστως, εκθέτουν την απονομιμοποίησή της στην συνείδηση του κοινωνικού σώματος, όταν το τελευταίο στέλλει ένα ναζιστικό κόμμα στην Βουλή, να συμβιώνει και συλλειτουργεί ως νόμιμο και θεσμικά...καταξιωμένο τμήμα της νομοθετικής εξουσίας.