Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

88. ΤΑ ΣΚΑΝΤΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Το ‘χουμε ξαναπεί. Τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στο ψυγείο λόγω κρίσης. Πχ ο ηγέτης των ισλαμοφασιστών στην Άγκυρα δεν λέει «αφήστε τους Γιουνάνηδες ν’ ανακάμψουν από την κρίση κι ύστερα αρχίζουμε ξανά τους τσαμπουκάδες». Η στάση μας βέβαια θέλει σύνεση, διότι, ο επίδοξος σουλτάνος κι εταίρος της Αλ Κάϊντα στην Συρία, έχει μεγάλα προβλήματα και δεν πρέπει να του δώσουμε ευκαιρία να εξάγει αυτά τα προβλήματα προς τα δω.


Το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» του πιστού μουσουλμάνου Ερντογάν να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Το παιδί των «κουράν κουρσού», που κατανυκτικά κόλλαγε το μέτωπο στο χαλί κάνοντας το ναμάζι του, ο ταπεινόφρων πρώην μπακαλόγατος που γύριζε τις γειτονιές, μπαίνοντας με καλάθια φαγητό, για να προσφέρει σε αιφνιδιασμένες φτωχές οικογένειες το δείπνο για το τέλος του Ραμαζανιού, από καιρό βγάζει φόρα παρτίδα τον πιο αυταρχικό κι επιθετικό εαυτό του, καθήμενος πάνω σε ένα σαθρό βουνό από σκάνδαλα και διαφθορά. Θα αποπειραθώ την πρόβλεψη πως θα τελειώσει απόβλητος κι ατιμασμένος. Απλά εύχομαι ν’ αργήσει αυτό, διότι υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα των Τούρκων ισλαμοφασιστών ν’ αλληλοφαγωθούν μέχρι τον τελευταίο Τούρκο ισλαμοφασίστα στις κάμαρες της εξουσίας. Θα κάνει καλό στις πολυάριθμες εθνότητες της τουρκικής επικράτειας, της μειονότητας των Τούρκων συμπεριλαμβανομένων, διότι μειονότητα είναι στην Τουρκία.

Το τελευταίο σκάνδαλο με το εμπόριο χρυσού, το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων, όπου εμπλέκονται υπουργοί κι οι κανακάρηδες τους, μαζί με τον γιο του ίδιου του Ερντογάν, η επιθετική αυτονόμηση της Δικαιοσύνης κι η συνεχής απώλεια ερεισμάτων στην κοινωνία, έχουν ήδη «κοντύνει» τον ολοένα και πιο νευρικό κι αμετροεπή Τούρκο ηγέτη. Εσείς που διαβάζετε την «Δημοκρατία», έχετε την τύχη να ενημερώνεστε με τον καλύτερο κι εγκυρότερο τρόπο από τον Σάββα Καλλεντερίδη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην γείτονα.

Δυστυχώς ο Ερτογρούλ κι οι γιοι του δεν πήγαν για πλιάτσικο προς την Κίνα, να τους καταπιεί, όπως άλλους κι άλλους. Ήρθαν κατά δω κι έτσι κονομήσαμε ως γείτονα την αμετανόητη γενοκτονική συμμορία, που αλλάζει ενίοτε το πηλήκιο με το νεοοθωμανικό φέσι, δυναστεύει τους λαούς της Τουρκίας κι απειλεί εμάς κι άλλους.

Ζήσαμε, ζούμε και θα ζούμε με αυτό και χρέος μας η αποτροπή. Να φυλάμε την Πατρίδα, το Έθνος μας, από την Θράκη ως το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα στην Κύπρο. Και σίγουρα απαραίτητη η διπλωματία, προϋπόθεση των πάντων η αέναη εκπομπή της πολιτικής βούλησης για ανυποχώρητη χρήση της δύναμης αποτροπής αλλά βάση όλων η ίδια η δύναμη της αποτροπής. Κι αυτή, κυρίως, την συγκροτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με συμπληρωματικές την πολιτικοδιπλωματική και οικονομική ισχύ και τις συμμαχίες, ως πολλαπλασιαστές δύναμης.

Μεγάλη η ζημιά που γίνεται στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων από τις αποκαλύψεις και για κάποιους αξιωματικούς που κατηγορούνται για μίζες στις εξοπλιστικές προμήθειες.

Με ψυχραιμία και απλή λογική θα πρέπει να πούμε, πως ακόμη κι αν θεωρήσουμε βέβαιη την ενοχή τους, αυτό δεν αγγίζει την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών, που απλά ασκούν το λειτούργημα τους στη γη, την θάλασσα και τον αέρα, ήδη με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, χωρίς τον παραμικρό λόγο κι αρμοδιότητα για τα μέσα και τα όπλα που χειρίζονται. Παρόλο που η πολιτική κι επιχειρηματική τάξη μόλυναν κάποια στελέχη με τις «ασθένειες» τους, ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις, μ’ όλα τα προβλήματα τους, παραμένουν το καθαρότερο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι Διοικητές και τα στελέχη των Μονάδων στον Έβρο, στα νησιά, στην Κύπρο, παντού, δεν έχουν λόγο ούτε για την προμήθεια των φυσιγγίων στο γεμιστήρα του όπλου τους. Οι πιλότοι των μαχητικών που καθημερινά διεξάγουν τον ακήρυκτο πόλεμο στους ουρανούς του Αιγαίου, δεν είδαν ούτε δολάριο από την προμήθεια των αεροπλάνων που πιλοτάρουν. Μόνο μείωση του μισθού τους. Οι Αξιωματικοί στις γέφυρες ή στα έγκατα των μηχανοστασίων των πολεμικών μας, απλά κάνουν το καθήκον τους με τα μέσα που τους δίνει η Πατρίδα κι αδικημένοι με διπλές μειώσεις, λόγω των έκτακτων κι οριζόντιων κυβερνητικών μέτρων.

Διάφοροι εκπρόσωποι της ποικιλόχρωμης αριστεράς, όπως και λίγοι ενοχικοί «δεξιοί», επιχαίρουν. Χρησιμοποιούν τα γεγονότα για να βγάλουν χολή κατά των ΕΔ. Κατά κανόνα είναι ιεχωβάδες του διεθνισμού, αστράτευτες νούλες ή βετεράνοι της Γκομενοφυλακής του Κολωνακίου, που έδωσαν γενναίες μάχες με εσπρέσο και καπουτσίνο στα τραπεζοκαθίσματα της γνωστής πλατείας.

Άκουσα πριν λίγες μέρες αριστερό βουλευτή σε πάνελ να εξηγεί ως Χέλμουτ Φον Μόλτκε ο νεότερος, πως περίπου τζάμπα συντηρούσαμε πχ τις μοίρες των Α7, των Κουρσάρων ενώ παίρναμε οριζόντια μέτρα, έκανε και κάτι πολλαπλασιασμούς, ξέρετε, 1 άρμα μάχης ίσον τόσοι σχολικοί φύλακες και δυστυχώς κανείς, ούτε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν του τράβηξε δυο λεκτικές φάπες. Φαντάζομαι πως, αν διαλύσουμε τελείως τις ΕΔ και πουλήσουμε σε πλειστηριασμό όλα τα όπλα τους, μπορεί να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση. Θα έχουμε δε κι άλλες οικονομίες κλίμακος, διότι δεν θα χρειαζόμαστε ούτε ΥΠΕΞ και πρεσβείες. Θα καθαρίζει η Υψηλή Πύλη για πάρτη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...