Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ: ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ (Α)ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Γιορτή των Γραμμάτων και στην Κύπρο τα σχολεία την τιμούν με... εορταστική αποχή από αυτά, παραμένοντας κλειστά... Εάν είχαμε σοβαρούς ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, απορεί μια φίλη στο φβ. Εάν...

Κατά τα άλλα, και με ανάλογη οξύμωρη λογική, οι πολιτικοί μας αναλαμβάνουν την διαχείριση των πολιτικών τυχών (δηλαδή, ατυχιών) του τόπου αυτοκαταργούμενοι, με αποχή από την πολιτική απόφαση, δηλαδή την προαίρεση, προϋπόθεση της πολιτικής πράξης, που αναθέτουν στην Τρόικα, διαφημίζοντας ως... πολιτική αρετή ότι "θα κάνουμε ό,τι ζητεί η Τρόικα".

Με την ίδια λογική, οι χρυσοπληρωμένοι διευθυντές της τραπεζικής διαχείρισης κινδύνου, risk management, των τραπεζικών τραπεζωμάτων δηλαδή, έθαψαν το τραπεζικό μας σύστημα, αναλαμβάνοντας αδιαχείριστα, δηλαδή χείριστα, κάθε κίνδυνο, και τους χειρότερους και πιο ιοβόλους των κινδύνων, καθιστάμενοι οι ίδιοι ο πιο φονικός των καταθέσεων κίνδυνος, και αποδίδοντας και μπόνους στους εαυτούς των για τούτο.

Και μετά γελούμε που ένας Ασκητής κάνει καριέρα ως τηλεσεξολόγος, δείχοντάς σας από τηλεοράσεως πώς επιτυχέστερον εισχωρεί το (κλ)έος εις τον κόλπον.

Η άλφα βήτα, και το λοιπόν... το επόμενον γράμμα λέγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...