Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ: ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ (Α)ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Γιορτή των Γραμμάτων και στην Κύπρο τα σχολεία την τιμούν με... εορταστική αποχή από αυτά, παραμένοντας κλειστά... Εάν είχαμε σοβαρούς ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, απορεί μια φίλη στο φβ. Εάν...

Κατά τα άλλα, και με ανάλογη οξύμωρη λογική, οι πολιτικοί μας αναλαμβάνουν την διαχείριση των πολιτικών τυχών (δηλαδή, ατυχιών) του τόπου αυτοκαταργούμενοι, με αποχή από την πολιτική απόφαση, δηλαδή την προαίρεση, προϋπόθεση της πολιτικής πράξης, που αναθέτουν στην Τρόικα, διαφημίζοντας ως... πολιτική αρετή ότι "θα κάνουμε ό,τι ζητεί η Τρόικα".

Η ΑΝΥΨΩΣΙΣ και ΕΠΑΝΕΝΩΣΙΣ της ΚΥΠΡΟΥ. του Τίτου Χριστοδούλου


Μην απελπίζεσθε. Ξανασυνέβησαν αυτά. Πριν εκατομμύρια χρόνια. 

Εκπληκτική κι ενδιαφέρουσα η διάλεξη, χθες,για την Γεωλογία της Κύπρου, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου. Μάθαμε, με την βοήθεια πλήθους διαφανειών, για την γένεση κι ανήψωση της Κύπρου, την Ένωση των δύο νήσων, των διχοτομημένων και τότε Πενταδακτύλου και Τρόδους, την παλαιογραφική της εξέλιξη, τον εποικισμό της από ζώα, τους νανοελέφαντές της και τους ιπποποτάμους που εξελίχθηκαν, αν εξελίχθηκαν, στους σημερινούς πολιτικούς κι οικονομολόγους της, τους ορυκτούς κι υδατικούς της πόρους - πώς, αν δεν υπήρχε το Τρόοδος με τα 1000 χιλιοστόμετρα βροχής του ετησίως, η Κύπρος των 200 χιλιοστομέτρων στο υπόλοιπόν της θα ήτο, όπως έγινε σήμερον οικονομικώς, δηλαδή ημιέρημος.