Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Στους ανώμαλους καιρούς του μεσοπολέμου, πριν την τελευταία χρεοκοπία του 1932, ο μέγιστος των νεοελλήνων φιλολόγων – φιλοσόφων Ι. Συκουτρής κατακεραύνωνε τους πολιτικούς για εγκαθίδρυση καθεστώτος « Τυραννίας των ανεύθυνων». 

Η σύγχρονη πολιτική ανωμαλία αρχίζει από το καλοκαίρι του 2008 και αντί πνεύματος χρέους και ευθύνης κυριαρχείται η πολιτική ζωή από θεσιθήρες και ανεύθυνους. Καταβάλει ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να πείσει για τους κινδύνους και ζητά σύγκλιση σε ελάχιστο κοινό τόπο. Τορπιλίζεται η προσπάθειά του από την τότε αντιπολίτευση ( πλην Καρατζαφέρη ) και από τους λοχαγίσκους και ιδιοτελείς εξουσιομανείς. Δεν γίνονται εκλογές , έστω ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές του 2009. Γκρεμοτσακίζεται μαζί με την χώρα το Φθινόπωρο του 2009.

Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ και οι κηπουροί του, νομίζουν ότι έχουν παραλάβει εξουσία και τα λάφυρα αυτής. Οι ανόητοι δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν στα χέρια τους την ημιθανή , δύσμοιρη πολιτεία με ανυποψίαστους πολίτες. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα των 180 βουλευτών για την παράδοση της χώρας σε μνημόνιο. Ο Γιώργος στο Καστελόριζο και ο Αντώνης στο Ζάππειο. Εγκληματικό δεύτερο μνημόνιο και Σαμαράς – Βενιζέλος νομίζουν ότι οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται την τραγική διαχείριση και την παράδοσή τους στην Γερμανική Ευρώπη. Κυβερνητικά σχήματα μικρονόων και αγοράς χρόνου, χωρίς ανάληψη ευθυνών, γιατί έρχεται φορτωμένο με οικονομικές υποχρεώσεις 2015. Πέθαιναν οι πολίτες και αυτοί βαυκαλιζόταν με την εξουσία.

Έτσι αναπότρεπτα και τραγικά προκύπτει κυβέρνηση της αριστεράς , αν είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσεως, να δώσει τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας. Έχουν δε καταστεί άπαντες ανευθυνουπέθυνοι, αλαζόνες και άπραγες . Ο Τσίπρας διακρίνεται για την συγκρότησή του, όχι όμως ως ηγέτης. Η άφρων διενέργεια του δημοψηφίσματος απεκάλυψε το ανεπίκαιρο του παλαιομαρξισμού και των σύγχρονων νεολενινιστών.

Με παγκόσμια πρωτοτυπία έκλεισαν τις τράπεζες, χωρίς χρεοκοπία και οδηγήθηκαν σε πισωγύρισμα με απώλεια της δεδηλωμένης. 

Είναι η ώρα της ευθύνης και της θυσίας για όσους αντέχουν, με λογισμό και γνώση. Είμαστε στο δια ταύτα και θα χρειασθούν τα καταλυτικά συμπεράσματα. Τους θυμίζω, ότι κατατάσσονται ως προδότες οι εκ του προδοτικού αποτελέσματος στην ιστορία και όχι απαραίτητα εκ των προθέσεων . Έχει σχεδόν αποκρυπτογραφηθεί, ότι αυτή η τραγική πραγματικότητα προέκυψε είτε από εχθρούς του Ευρώ, είτε από καθοδηγητές του σκληρού Ευρώ. 

Υπάρχουν δύο δρόμοι σωτηρίας. Αυτός που προκρίνεται τώρα, διατήρηση του βιοτικού κεκτημένου με ακριβό νόμισμα και αυτός της επανεκκίνησης με εθνικό νόμισμα . Και οι δύο απαιτούν γκρέμισμα της τυραννίας των ανεύθυνων , την ισχυροποίηση του κράτους με απελευθέρωση της παραγωγής και της δημιουργίας. Όλα θα κριθούν από το να εμπεδωθεί στην κοινωνία, ότι βρήκαμε το τελευταίο σκαλί ισορροπίας και ότι όλοι θα αγωνισθούμε για την διευθέτηση του χρέους. 

Η Ελλάς θα ζήσει με ευθύνη και υπερηφάνεια. Τέλος στις ψευδαισθήσεις και στην υποτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...