Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ, της Νατάσας Γεωργανάκη.



ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε ΣΥΖΗΤΗΣΗ όλα τα κόμματα (Ελιές, Ποτάμια, Ρυάκια, Γέφυρες, Δάκους, Πασχαλίτσες, Σαρανταποδαρούσες και Μελισσούλες ...) πλην ΧΑ επιδεικνύοντας την .... "δημοκρατική" του πορεία προς το λαό μαζί με τα συγχωροχάρτια που μοιράζει έναντι αναλήψεως της εξουσίας ... 

Όμως ....:

Η άρνηση - απαγόρευση αυτή προσβάλλει την ελευθερία της έκφρασης όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 του Συντάγματος αλλά και την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης που προστατεύεται στο άρθρο 52 του Συντάγματος.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να κατανοήσουν και να σεβαστούν τη βούληση των Ελλήνων πολιτών, αλλά θα πρέπει να κάνουν υπομονή ...

Η κίνησή τους εκθέτει τους ίδιους και την παράταξή τους και αποκαλύπτει τα αληθινά αισθήματα της πολιτικής τους τάξης για τη πραγματική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων ....! 

Η προστασία της δημοκρατίας και η έκφραση της βούλησης όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο μας δικαίωμα και είναι υποχρέωση όλων μας αυτό να διαφυλαχθεί από ερμηνείες και μεθοδεύσεις περαστικών κυβερνήσεων. Οι εποχές των «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί ....!

(Διασκευασμένη Απάντηση ΑΠΌ ΤΟ Πρωτότυπο κείμενο Η. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SAVEGREEKWATER για την εγκύκλιο «απαγόρευσης» του δημοψηφίσματος για το νερό σε 11 Δήμους της Θεσσαλονίκης ...

........... Όπως δήλωσε στην πρωτοβουλία μας ο συνταγματολόγος κ. Κατρούγκαλος η απαγόρευση της χρήσης εκλογικών καταλόγων είναι αντισυνταγματική. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, παραβιάζεται το άρθρο 102 του Συντάγματος που αναγνωρίζει την αρμοδιότητα των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί των τοπικών υποθέσεων μεταξύ των οποίων ανήκει η διενέργεια δημοψηφισμάτων σύμφωνα με τον νόμο του «Καλλικράτη». Εκτός από αυτό η απαγόρευση αυτή προσβάλλει την ελευθερία της έκφρασης όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 του Συντάγματος αλλά και την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης που προστατεύεται στο άρθρο 52 του Συντάγματος.
Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία του κ. Μιχελάκη, της κυβέρνησης και των φίλων τους, που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη κεκλεισμένων των θυρών, να κατανοήσουν και να σεβαστούν τη βούληση των Θεσσαλονικέων πολιτών, αλλά θα πρέπει να κάνουν υπομονή.
Η κίνησή του εκθέτει τον ίδιον, την κυβέρνησή του και αποκαλύπτει το αληθινά αισθήματα της πολιτικής τους τάξης για τη πραγματική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Η προστασία της δημοκρατίας και η έκφραση της βούλησης όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο μας δικαίωμα και είναι υποχρέωση όλων μας αυτό να διαφυλαχθεί από ερμηνείες και μεθοδεύσεις περαστικών κυβερνήσεων. Οι εποχές των «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, για την οποία κόπτεται ο κ. Μιχελάκης, επιβάλλεται και μάλιστα ενισχύεται ο θεσμός των τοπικών, και σε ορισμένες περιπτώσεις εθνικών, δημοψηφισμάτων.
Σε εθνικό δημοψήφισμα για το νερό, που προκάλεσαν οι πολίτες με τη συλλογή υπογραφών, στην Ιταλία στις 12 Ιουνίου και στις 13 Ιουνίου 2011, οι πολίτες καταψήφισαν την ιδιωτικοποίηση σε ένα συντριπτικό ποσοστό 95,4%. ......... .)
Όλα σε λίγο αλλάζουν κι όλα το ίδιο μένουν ... Ό, τι ισχύει για το τμήμα ισχύει και για το όλον άραγε?  Ποιος ξέρει? .....   ΜΟΝΟ o ΧΡΟΝΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...