Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΔΕΞΙΑ: Η ΛΑΪΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ. του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Εδώ και δύο δεκαετίες εμφανίσθηκε στην πολιτική ζωή η ορολογία Λαϊκή Δεξιά. Πουθενά, σε καμία χώρα, δεν υφίσταται ο όρος αυτός. Συναντάται το Λαϊκός, Δεξιός, Νέα Δεξιά, ή το συνθετικό Κεντροδεξιά, Χριστιανοδημοκρατία, Συντηρητικός και ίσως και άλλοι παρεμφερείς προσδιορισμοί. Ο κυρίαρχος όρος, αυτός που επικράτησε δηλαδή είναι "Δεξιά" και "Δεξιός". 

Ο όρος προσδιορίζει, τουλάχιστον για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, εκείνη την παράταξη που οι πολίτες έχουν αναφορά εθνοκεντρική και αταξική ή διαταξική αν το προτιμάτε, κατά το σύνολο του λαού, αντίληψη της ζωής. 

Με σαφή διάκριση από τον Μαρξισμό και τον Σοσιαλισμό, όπου υφίσταται διάκριση σε προλεταρίους και κεφαλαιοκράτες ή σε προνονομιούχους κατέχοντες και παρίες μη έχοντες. 

Αποφεύγοντας τη λεπτομερή ανάλυση θα σταθώ στην αφορμή για αυτή τη γραφή... 

Με ενοχλεί και ταυτόχρονα θλίβομαι για το πώς κατάντησε η Δεξιά παράταξη στην Ελλάδα, η πλέον προδομένη από υπάρξεως πολιτικής στις κοινωνίες. Ιστορικά πρωτίστως, οι νικημένοι έγιναν νικητές και οι νικητές εγκληματίες. Εκχωρήθηκαν οι φιλοσοφικές παρακαταθήκες του Ελληνισμού και η ιδεολογική κυριαρχία του μεσοπολέμου, σε διεθνιστικές ή ανεθνικές κοσμοαντιλήψεις με διάφορες κοινωνικές προσεγγίσεις, από Αριστερά έως και του αχαλίνωτου Φιλελευθερισμού. Μαγάρισαν την ιδεολογία των φυσικών σταθερών της ανθρώπινης ζωής, φοβισμένοι και δειλοί και ασέλγησαν  επάνω της διάφοροι επιβήτορες, υποτίθεται πολιτικοί. Απαίδευτοι και ανιστόρητοι, κάνουν χρήση του όρου Λαϊκή Δεξιά, υπονοώντας τη Δεξιά που νοιάζεται τους φτωχούς και τους μη έχοντες! Ντροπή και ξεπεσμός...! 

Για να είσαι δεξιός, απαραίτητα είσαι λαϊκός, αλλά με σωστό περιεχόμενο. Δεν διαιρείς ποτέ το σύνολο του λαού. Νοιάζεσαι για την ελεύθερη δημιουργία και ανάπτυξη, με ίσες προϋποθέσεις, για τον κάθε πολίτη. 

Τα καταθέτω όλα αυτά για να μπορούμε επιτέλους να συνεννοηθούμε.

Έχει χαθεί κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας και στοιχείων κανονικού κράτους. Η δεξιά ξανά προδίδεται και αυτοί ομιλούν για διεύρυνση στην κυβέρνηση με φαντάσματα της…..λαϊκής δεξιάς. Δεν αρνούμαι τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις σωτηρίας της Πατρίδος, το αντίθετο..., όχι όμως να βλέπω σκιές ανθρώπων αντί υπερήφανων Ελλήνων, έστω δοκιμαζομένων. Δεν αντέχεται από τους πολίτες της παράταξης να υπερασπίζεται η Αριστερά την Πατρίδα και τον λαό της και το …. ΠΑ ΣΟΚ να βρίσκεται πάλι στην εξουσία.

Στην μετα-Κομμουνιστική και ελπίζω και στην μετα-Φιλελεύθερη εποχή, να επανεύρουμε τις φυσικές σταθερές και να προσδιορίσουμε ιδέες και κοσμοθεώρηση μακριά από διχαστικά δίπολα και διαστροφή εννοιών. Να καθορίσουμε την νέα πολιτική για τη νέα πραγματικότητα. 

Εις ότι με αφορά, έχω διακηρύξει όσο μπορώ συμπυκνωμένα την πολιτική μου κοσμοθεωρία. Πιστεύω στην Εθνοκεντρική και Λαϊκή αντίληψη ζωής με αναφορά εθνικής συνειδήσεως, για ελεύθερη, σε ισονομία και ασφάλεια δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...